Mørtel

Mørtel er et af de mest anvendte byggematerialer – både her i Danmark og på global basis.

Mørtel anvendes i murværk, store som små, til at udfylde mellemrum mellem mursten med det formål at holde sammen på disse til en fast konstruktion, hvad end det måtte være et mindre parcelhus eller en stor domkirke.

Mørtel består af en blanding af sand, et pulveriseret bindemateriale og vand. Når man anvender materialet i sit byggeprojekt, har mørtlen en konsistens, der minder om en slags flydende pasta, som hurtigt størkner og bliver hård efter brug.

Dette simple produkt har eksisteret i mange tusinde år, og de første anvendelser af mørtel går helt tilbage til henholdsvis det antikke Rom og de gamle ægyptere. Dengang blev mørtlen fremstillet af gips, der blev blandet med vand og sand, hvilket ligesom i dag, blev anvendt i bygningskonstruktioner.

Mørtlens relativt simple opskrift gør, at den er netop så udbredt, som den er. Således bruges det både af professionelle, der har opførsel af bygninger som dit daglige levebrød, ligesom det også i høj grad anvendes af private til opførsel af et nyt hus, tilbygninger, opmuring af en ny mur og så videre.

Produktet er da også ret let at arbejde med, da det blot kræver, at man skaffer de fornødne materialer, der i øvrigt er ret billige. Derefter skal disse materialer mixes sammen, og herefter er ens mørtel faktisk klar til brug. Således sætter man murstenene som man vil have dem, lægger sin mørtel imellem og lader denne størkne.
Mørtel

Ønsker du at bestille mørtel kan dette gøres på fc-beton.dk hvor du kan finde flere forskellige typer mørtel som:

Du skal vælge mellem de forskellige typer af mørtel afhængigt af hvad det skal bruges til.