Bundsikringsgrus

Bundsikringsgrus er en samlet betegnelse for diverse typer grus, sten og jord, der til sammen danner bundsikringsgrus, der anvendes som ballast til konstruktion af ny veje, stier, parkeringsarealer, havne og øvrige steder, hvor der forekommer tung trafik. Bundsikringsgrus er et bakkemateriale, og dets noget rodede opskrift gør således, at der kan forekomme variation i materialets farve. Dette er dog ret beset uden betydning, da materialet sjældent kan ses, da det ligger under overfladen.

Bundsikringsgruset anvendes på eksempelvis parkeringspladser, som nævnt, for at sikre et stabilt underlag, der ikke risikerer at niveauforskyde og revne, hvilket skyldes bundsikringsgrusets gode bæreevne. Derudover er det et noget robust materiale, og det er ret vejrstabilt, hvilket naturligvis også er en nødvendighed i et land som Danmark, der både oplever hede somre, kraftige regnfald i efteråret samt bidende frostgrader i vintermånederne.

Det kan til tider være en smule svært at forudsige, hvor meget bundsikringsgrus man egentlig regner med at skulle anvende i sit etablerings- og byggearbejde. Heldigvis findes der er en række værktøjer på nettet, hvilke ofte er på forhandlernes hjemmesider, hvor man udregne hvor stor en mængde bundsikringsgrus, man skal anvende til sit byggeprojekt. Herefter kan man blot aflæse tallet, og således finde den korrekte mængde bundsikringsgrus hos sin forhandler. Bundsikringsgrus leveres typisk i sække, og der findes forskellige kategorier af bundsikringsgrus, hvilket afhænger af stenenes størrelse. Til nogle byggeprojekter kan det være en fordel med fint bundsikringsgrus med mindre sten, mens det ved andre projekter kan være en god idé med større sten.