Strandsand

Strandsand findes ikke kun ved stranden. For strande er så populære, at man i dag har sandkasser i mange hjem, og store legepladser ved større boligkomplekser og foreninger. Dertil skal de naturligvis fyldes op med strandsand, så man får fornemmelsen af, at være på stranden. Strandsand er den fineste form for sand, som man finder på jorden, og den er derfor praktisk til mange formål. Strandsandskornene er små og fine, og derfor er de behagelige at arbejde med, have mellem fingrene og lege med for børn.

Strandsand fås normalt i en behandlet form, så man ikke får farve på tøjet, når børn leger i det. Det vil mange forældre sikkert mene, er meget praktisk. Derudover er strandsand bedre end hvid sand (fugesand) til at optage vand, og det gør det praktisk for børn at lege med, da man kan bygge eks. sandslotte, uden at de styrter sammen igen alt for let. Strandsand er også lidt tungere, og derfor er det mere solidt, og kan bære mere, når man ønsker at lege med det. Så man kan sagtens have legetøjsbiler, kranstativer osv. til at stå på sandet, ud at synke igennem.

Strandsand kan også anvendes som fugesand, hvis man eks. skal lægge ny terrasse eller have en ny indkørsel, da det stadig er så fine nogle sandkorn, og de derfor vil have lidt af den samme effekt som almindelig fugesand. Det anbefales dog stadig, at man anvender traditionel fugesand som middel da dette pakker sig bedre sammen og dermed reducerer muligheden for ukrudt i at spirre.

Skal du bruge strandsand må du ikke bare hente det på stranden. Læs mere om hvad du må hente af sand og sten på stranden på naturstyrrelsen.dk