Sandkassesand

Du kan næsten med garanti huske det fra din egen barndom; sandkassen! Dengang var der næsten ikke en større glæde end at plaske rundt i sandkassesand og blive godt og grundigt beskidt – til en smule frustration hos ens forældre. Man kan dog ikke komme udenom, at sandkassesandet er ganske populært hos langt de fleste børn og pædagoger, og i sidste ende nok også forældrene, når de ser børns glæde ved sandkassesandet. Det ellers primitive materiale kan skabe timevis af glæder med forskellige sandkonstruktioner, hvad det måtte være sandslotte, små bysamfund eller en knastør sandkage.

Udover selve legen i sandkassesandet, kan det også nyttes som en godt underlag, hvis man eksempelvis har en større legeplads, der både indeholder rutsjebane, armgang, gynger og hvad der ellers måtte høre til.

Her kan sandkassesandet fungere som et blødt faldunderlag, når det uundgåelige sker – nemlig, at et barn falder ned fra gyngen fra stor højde, eller hvis et andet barn har fået en smule for meget medvind på sin tur nedad rutsjebanen. Således har man her at gøre med et materiale, der både kan bruges som et godt faldunderlag og til timevis af leg i sandkassen.

Sandkasser konstrueres typisk således, at man skal bruge sandkassesand i 30 centimeters dybde. Vil man derfor udregne, hvor stor en mængde sandkassesand, man skal købe ind, skal man blot måle sandkassens bredde og længde, hvorefter man kan udregne den samlede mængde sand ved at gange sandkassens bredde, længde og de 30 centimeters dybde fra før. Dette giver det antal kubikmeter, man skal bruge til børnenes nye legeplads.


Vil du ikke selv lave din sandkasse kan du købe dem brugt på gul og gratis.

Du kan bestille sandkassesand hos FC Beton i Aalborg og få leveret sandkassesandet til en adresse i Jylland på Fyn eller Sjælland.