Sandperler

Når man blander beton, bruger man ofte en blanding af cement og sandperler. Sandperler kendes i daglig tale også som støbemix. Sandperler er en blanding af sten og sand. Hvilket mængder, man præcist bruger af henholdsvis sten og sand, kan variere. Som regel anvendes dog en smule mere sten (60%) end sand (40%) i ens blanding. Derudover er det også vigtigt, at man anvender sten og sand af god kvalitet i sin blanding, da man ellers ikke opnår en støbning, der er brudsikker og hårdfør overfor stød.

De sandperler, man køber ved danske forhandlere, er som oftest  i god kvalitet, hvorfor man ikke bør frygte for kvaliteten af ens færdige støbning. Dog er det vigtigt at sikre sig, at der i ens sæk med sandperler er en god mængde sten, da dette er en forudsætning for et godt produkt.

Disse sandperlesække findes i forskellige størrelser. Finere sandperler anvender man oftest til indendørs støbearbejde. Omvendt bruger man mere grove sandperler, hvis ens støbearbejde skal foretages udenfor til fx en ny sokkel.

Sandperler er derfor et vigtigt produkt, da det bruges af mureren til næsten alle hans støbeopgaver – inde som ude. Produktet er dog også populært hos almindelige private, der har lidt flair for at gøre tingene selv. Således har mange gør-det-selv-danskere anvendt sandperler de seneste år til anlæggelsen af gulve med gulvvarme i boligens bryggers, badeværelse eller måske endda ens køkken. Det kræver også blot en kort introduktion til, hvordan produktet skal anvendes, hvorefter man kan give sit i kast med dette.