Vasket sand

Vasket sand adskiller sig fra almindeligt sand på den måde, at vasket sand er blevet udvasket for ler og øvrige materialer, som ikke bør indgå heri. Vasket sand bruges almindeligvis til at blande i cement til pudseopgaver, der eksempelvis kunne være relevante i forbindelse med konstruktionen af en ny sokkel eller støbning af gulve. Det er vigtigt, at man anvender netop vasket sand til sit støbearbejde på grund af dets fine karakter. Dets 100% renhed og fraværet af andre jordtyper gør, at sandtyper er let at arbejde med, hvilket er med til at gøre ens arbejde bedre og mere effektivt. Således anvender professionelle, kvalitetsbevidste virksomheder også vasket sand til støbeopgaver, da man således opnår det bedste resultat.

Det kan være ret udfordrende for private, der ikke ligefrem anvender vasket sand i hverdagen, at finde ud af, hvor meget vasket sand man skal anvende i sin konstruktion. Derfor kan man med fordel anvende en af de mange mængdeberegnere, der findes på internettet, således man hurtigt og let kan udregne, hvor stor en mængde der skal anvendes. Det kan i værste fald betyde en forsinkelse af ens projekt, hvis man har indkøbt for lidt vasket sand, ligesom der kan være store omkostninger forbundet med at købe alt for meget. En tommelfingerregel er dog, at en kubikmeter (m3) vasket sand dækker omkring 20 kvadratmeter (m2) i et lag af omkring 5 cm, mens en sådan mængde vejer omkring 1.500 kg.

Skal du blande en mørtel til pudse- eller murerarbejde kan du også købe en blanding som er klar til at blive opblandet med cement og vand.

Vasket sand er en af de typer sand som kendes under flest navne, udover vasket sand kan du også finde dette som afretningssand, bundsikringssand, afretningsgrus og bundsikringsgrus samt mange andre som betonsand, flisesand og sandkassesand.

Vil du bestille vasket sand i bigbags kan dette gøres på fc-beton.dk