Hvidt sand

Hvid sand, også kendt som fugesand, er et praktisk materiale og kan anvendes til mange projekter og formål. Det bruges blandt andet på beachvolleybaner, ved murerprojekter og andre byggeprojekter, hvor man skal fuge. Hvid sand har et meget lille tværsnitsareal, og derfor er det perfekt at arbejde med, når man skal fuge, eksempelvis ved en ny terrasse eller indkørsel. Hvid sand består af tørret kvartssand, og kornene er højst 0.2 mm tykke. Det betyder, at de små korn nemt kan fylde hulrum ud, og derfor er det ofte anvendt til udfyldning af en ny indkørsel, hvor sprækkerne mellem fliserne skal fuges til. Hvid sand vejer heller ikke særligt meget, og det gør det også nemmere at arbejde med. Man kan forme og fordele det, præcis som man ønsker, og fordi det heller ikke størkner, så kan du altid ændre dit arbejde.

Hvid sand er ligeledes et meget stærkt materiale, og regn siver ikke særligt godt ned i det. Denne egenskab er også med til at gøre det hvide sands sandkorn meget stærke.

En anden god egenskab ved hvid sand er, at den virker godt imod ukrudt. Så når du fuger dine sprækker til mellem fliserne, så hjælper den hvide sand med at bekæmpe ukrudt, først og fremmest fordi vand ikke kan komme ned i jorden. Det gør, at klimaet bliver tørt, og ukrudtet ikke kan vokse, grundet den manglende vand. Det er ligeledes fordelagtigt, at de hvide sandkorn ligger så tætte, at ukrudt har svært ved at vokse op mellem det.