Støbemix

StøbemixStøbemix er et populært blandingsprodukt, der bruges i vid udstrækning her i Danmark. Den populære støbemix er en blanding af sten og sand også kaldet grus. Blandingsforholdene kan variere en smule, hvilket kan have afgørende betydning for ens færdige produkt. Som regel er blandingsforholdet dog i retning af 60:40 i stens favør. Ligeledes er det vigtigt, at stenene og det sand, man anvender i sin blanding, er af en nogenlunde kvalitet, således ens endelige støbning er modstandsdygtig overfor stød og eventuelle brud.

For at have en støbemix af god kvalitet, skal der således også være rigeligt med sten i det færdige produkt, hvorfor typiske sække med støbemix af god kvalitet, man kan købe ved en forhandler, har en god mængde sten i sig.

Der findes flere forskellige afarter af disse sække med støbemix. Finere støbemix bruges typisk til indendørs brug til støbearbejde i alt fra mindre privatboliger til større bygningskomplekser.

Ligeledes bruges knapt så fint støbemix til udendørs brug til eksempelvis fundamenter og støttemure, hvor der er brug for en robust base i konstruktionen.

Således bruges støbemix til næsten alle murermesterens støbeopgaver. Produktet bruges dog også i vid udstrækning hos private, der kunne tænke at gøre det selv. Indenfor de seneste år er eksempelvis gulve med gulvvarme på badeværelser eller ens bryggers blevet populære i Danmark, hvor der til denne støbning også kan anvendes støbemix.

Produktet er da også forholdsvist let at arbejde med, da man blot skal tilsætte cement og vand til sin støbemix, hvorefter man kan begynde at arbejde med produktet.

Vil du gerne bestille støbemix til levering kan du gøre dette fra webshops som eksempelvis www.fc-beton.dk