Stenmel

Stenmel er et meget alsidigt produkt, der anvendes til mange forskellige formål. Som det også fremgår af selve navnet, stenmel, består materialet givetvis af sten, men i en meget fin form, der næsten kan minde om ganske almindelig hvedemel.

Et af de mange formål, hvortil man bruges stenmel, er petanquebaner, som man kender fra sportsklubber, rekreative områder, campingpladser og så videre. Her sørgerer stenmelen for et blødt underlag, der giver de perfekte forhold til petanque, således kuglerne agerer og opfører sig, som de skal.

Derudover bruges stenmel også til stier i eksempelvis skovområder og villakvarterer.


Her giver underlaget af stenmel et solidt underlag med en hård overflade, men som stadigvæk muliggør, at regnvand kan sive ganske let igennem. Således har man en sti med en hård overflade, hvilket gør at denne også kan benyttes af eksempelvis cyklister, mens den samtidig ikke blive glat som følge af kraftigt regnfald.

Udover de nævnte to formål, bliver stenmel også brugt af mange private i Danmark. I forbindelse med have- og belægningsarbejde, bruges stenmel eksempelvis som fyld i fugerne mellem belægningssten på terrasser. Brug gerne stenmelet i kombination med fliser til haven og lave en rigtig flot og anderledes belægning.

Derudover kan man også selv lave sine egne, små stier i sin have af stenmel. Disse er lette at love, og kræver mindre vedligeholdelse end eksempelvis en græsplæne, ligesom stierne også bidrager med noget hygge, når de snoer sig igennem ens blomster og planter i haven. Det er relativt let selv at anlægge en eller flere stier i sin have. Det kræver blot lidt forarbejde, hvorefter man selv kan begynde at konstruere de hyggelige stier af stenmel.

Vil du gerne købe stenmel til en billig pris kan du finde stenmel i forskellige farver hos FC Beton. Her kan du også bestille stenmelet online i webshoppen.